Piratanalyse: Nigeriansk hær for svag til at modvirke piratangreb

På trods af nye metoder er den nigerianske hær ikke god nok til at bekæmpe pirateri i Guineagolfen, der er blevet voldsommere i løbet af det forgange år. Det vurderer det norske risikovurderingeringsselskab Bergen Risk Solutions.
Foto: IMO
Foto: IMO

Pirateriet ud for Nigeria har brug for mere og stærkere håndtering end den, det nigerianske militær kan tilbyde. Det er analysen fra Bergen Risk Solutions, der i stil med danske Risk Intelligence vurderer konflikter og risikozoner internationalt og heriblandt pirateri, skriver Lloyd's List.

Den nigerianske hær har fået nye mindre både til at patruljere ved kysterne i Nigeria, som ganske vist vil hjælpe lidt, men som ikke i det store billede kan afskrække piraterne nævneværdigt, lyder det fra Bergen Risk Solutions.

Både EU og IMO vil hjælpe med piratbekæmpelse ved Nigeria, men det er heller ikke nok:

"Det er svært at se, hvordan disse programmer vil forbedre sikkerheden på nogen praktisk eller meningsfuld måde i Guineagolfen, da de er fulde med bureaukrati, mangel på samarbejde, økonomisk støtte og vilje til implementering i de stater, de skal hjælpe," fremgår det af rapporten, skriver Lloyd's List.

Bergen Risk Solutions fremhæver korruption i regionen som en anden væsentlig udfordring ved at bekæmpe pirateri.

Søfartens Ledere: Nødvendigt at sikre søfolk ved Vestafrika 

Rederier ønsker at neddrosle piratberedskab

Valg i Nigeria 2015 kan eskalere pirateri

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også