ShippingWatch

Cargills indtjening dykker 42 procent

Verdens største handelshus for landbrugsvarer, amerikanske Cargills, er hårdt ramt af sidste års amerikanske katastrofehøst. Det viser nyt regnskab, der varsler langsigtede konsekvenser.

Indtjeningen i amerikanske Cargill, verdens største handelshus for landbrugsvarer, dykker med 42 procent i det netop offentliggjorte 3. kvartalsregnskab. Årsagen er sidste års kornhøst i USA, der var den dårligste i et halvt århundrede, og selv om indeværende år ser ganske anderledes ud, vil 2012 have en længevarende effekt for Cargill, skriver handelskonglomeratet, et af verdens største privatejede selskaber, i sit regnskab.

Foto: NICOLAI LORENZEN
Foto: NICOLAI LORENZEN
 

Cargill er blandt de fire selskaber kendt som ABCD-selskaber med Archer Daniels Midland Co, Bunge Ltd and Louis Dreyfus Corp., der dominerer verdenshandlen med landbrugsprodukter.

Cargill fik i det nye 3. kvartalsregnskab, der sluttede 28. februar 2013, en nettoindtjening på 445 mio. USD. Det er markant mindre end rekordindtjeningen på på 766 mio. USD i samme kvartal sidste år. Omsætningen steg i det seneste kvartal med en procent til i alt 32,2 mia. USD.

Oldendorff slår både Rio Tinto og Cargill på bookninger  

Cargill vil kun sejle med de mest miljøvenlige skibe 

Medie: Handelshus tæt på Irans atomprogram  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs