ShippingWatch

Cargills indtjening dykker 42 procent

Verdens største handelshus for landbrugsvarer, amerikanske Cargills, er hårdt ramt af sidste års amerikanske katastrofehøst. Det viser nyt regnskab, der varsler langsigtede konsekvenser.

Indtjeningen i amerikanske Cargill, verdens største handelshus for landbrugsvarer, dykker med 42 procent i det netop offentliggjorte 3. kvartalsregnskab. Årsagen er sidste års kornhøst i USA, der var den dårligste i et halvt århundrede, og selv om indeværende år ser ganske anderledes ud, vil 2012 have en længevarende effekt for Cargill, skriver handelskonglomeratet, et af verdens største privatejede selskaber, i sit regnskab.

Foto: NICOLAI LORENZEN
Foto: NICOLAI LORENZEN
 

Cargill er blandt de fire selskaber kendt som ABCD-selskaber med Archer Daniels Midland Co, Bunge Ltd and Louis Dreyfus Corp., der dominerer verdenshandlen med landbrugsprodukter.

Cargill fik i det nye 3. kvartalsregnskab, der sluttede 28. februar 2013, en nettoindtjening på 445 mio. USD. Det er markant mindre end rekordindtjeningen på på 766 mio. USD i samme kvartal sidste år. Omsætningen steg i det seneste kvartal med en procent til i alt 32,2 mia. USD.

Oldendorff slår både Rio Tinto og Cargill på bookninger  

Cargill vil kun sejle med de mest miljøvenlige skibe 

Medie: Handelshus tæt på Irans atomprogram  

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs