Maersk rammer laveste kurs i otte uger

B-aktien i Maersk har kurs mod laveste niveau i otte uger, efter et fald på 1,7 pct. til 44.360 kr.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Det går let ned ad bakke på det danske aktiemarked torsdag formiddag. Stemningen fik ellers et løft, da den japanske centralbank torsdag morgen annoncerede aggressive lempelser af pengepolitikken. Meldingen vendte et truende aktiefald i Tokyo og udløste ret store stigninger, der til en vis grad er smittet af i Europa, men ikke i København.

"Vi havde en relativt god dag i går, hvor vi kørte fra Europa, så det skal nok ses i det lys. Samtidig har vi nogle sværvægtere, der trækker den forkerte vej. Mærsk er nede med ca. halvanden pct.," siger aktiehandler i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

B-aktien i Mærsk har kurs mod laveste niveau i otte uger, efter et fald på 1,7 pct. til 44.360 kr. Aktien er presset, efter den markant ratestigning på 600 dollar per 15. marts fra Asien til Europa er blevet eroderet. Årsagen er mindre volumenvækst end ventet, skriver Maersk Line i en kommentar til Ritzau Finans.

Ifølge kinesiske Shanghai Shipping Exchange steg spotraten på ruten med 424 dollar per tyvefodscontainer, teu, i ugen op til, for derefter at falde sammenlagt 283 dollar over de sidste to uger af marts.

"Vi oplevede en lavere volumen end ventet i de sidste uger af marts. Det tærede på vores rateløft, men vi mærkede stadig omkring en tredjedel af stigningen. Vi anser det som en succes, da marts normalt ikke er en højsæson," siger chef for Asien-Europa hos Maersk Line, Lars Mikael Jensen, i en udtalelse til Ritzau Finans.

Mærsk har annonceret en ny rateforhøjelse på 500 dollar pr. teu med virkning fra midten af april, og volumenudviklingen er ifølge Lars Mikael Jensen øget som ventet i denne måned og tegner lovende for, at prisstigningerne slår igennem.

Maersk: Skuffende fragtmængder i marts kostede rateløft

TSA: Fragtmængderne er på vej

Maersk forlænger kontrakt på Energy Enhancer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også