ShippingWatch

Uvist hvornår aftale om våbentransport bliver realitet

I aftes vedtog FN den længe ventede traktat om våbenhandel. Set fra især rederiernes synsvinkel er ikke mindst en aftale om transport af våben vigtig, og der er lang vej igen, vurderer Rederiforeningen.

Tirsdag aften vedtog FN's Generalforsamling den længe ventede traktat om våbenhandel, som har været mere end seks år undervejs. 154 lande stemte for, tre imod, mens 23 lande ikke brugte deres stemme. Blandt andet store våbeneksportører som Kina og Rusland. Og det er ærgerligt, noterer udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en pressemeddelelse, hvor han derudover kalder traktaten for historisk, da den gør det ulovligt at eksportere våben til lande, hvor der er risiko for, at de vil blive brugt til krænkelser af menneskerettighederne eller krigsforbrydelser.

Traktaten indeholder dog ikke noget om transport af våben, hvor rederier i princippet kan fralægge sig ansvaret for sejladser mellem tredje lande. Netop den del har Danmarks Rederiforening været en aktiv spiller på i samarbejde med Udenrigsministeriet og Amnesty International. Vicedirektør Jan Fritz Hansen kalder vedtagelsen af traktaten for udmærket, men understreger, at en sikring af transport af våben stadig ligger ude i fremtiden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs