ShippingWatch

Amnesty: Rederiforeningen giver muskel mod våbentransport

Rederiforeningen er gået imod tidligere udmeldinger om kontrol af våbentransport og bakker nu op om at få indført globale kontrolregler. Amnesty International får mere kraft til sine krav om global kontrol med våbentransporter. Lykkes det ikke, håber Amnesty på en code of conduct for rederierne.

Foto: Rederiforeningen

Ekstra styrke. Det er hvad Amnesty International får med til behandlingsbordet, efter at Danmarks Rederiforening søndag meldte ud, at man – i modsætning til tidligere – vil være med til at lægge pres på politikerne om transport med våbenhandel.

”Det er meget positivt, at Rederiforeningen har rykket sig og er ude og meddele, at de ikke bare vil være som taxachauffører, der ikke kan spørge til kunderne. Det er et rigtig vigtigt signal for os lige nu, hvor forhandlingerne går i gang, og vi kan være med til at sige til de andre landes rederier, at vores rederiforening altså bakker op om politisk kontrol,” siger Dan Hindsgaul, der er international rådgiver i Amnesty International.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs