ShippingWatch

Regeringen holder fast i regler for våbentransport

Amnesty International kritiserer den danske våbentransport- lovgivning, men det rykker ikke ved den danske regerings holdning. Internationalt samarbejde er vigtigt, men ingen ændringer i forhold til lovgivning af våbentransporter, lyder det fra Justitst- og Udenrigsministrene.

Foto: UM

Den danske regering kunne gøre mere for at begrænse den uregulerede våbentransport, lyder kritikken fra Amnesty International. Vi er allerede godt i gang med det internationale samarbejde om begrænsninger, er meldingen fra justitsminister Morten Bødskov (S) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Amnesty International rejste i sidste uge kritik af den danske regering for ikke at gøre mere ved uregulerede våbentransporter. NGOen er glade for kontrollen med import og eksport er våben, men mener, at regeringen kunne gøre mere for at kontrollere sejlads med våben mellem andre lande foretaget af danske rederier. Konsekvensen af de uregulerede transporter er bl.a., at våben falder i forkerte hænder, der kan skade befolkninger over hele verden, mener organisationen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs