Wilbur Ross vil poste flere penge i shipping

Storinvestoren Wilbur Ross er klar til at investere endnu en mia. USD i shipping i troen på, at markedet snart vender, skriver Bloomberg.

Der er flere penge på vej til shippingindustrien, hvis man skal tro kapitalfondskongen Wilbur Ross i et interview med Bloombergs tv-program "Market Makers" i sidste uge. Her meddelte storinvestoren sig klar til at investere en mia. USD i shipping og øge sin eksponering inden for aktiver i "nødlidende transport" til omkring 2,5 mia. USD.

"Vi mener, at det i 2014 vil begynde at vende. I en mat økonomi vil der være skrotning af ældre mindre effektive skibe, og det nye marked vil absorbere disse," sagde han ifølge Bloomberg og understregede, at der er fint plads til flere kapitalfonde i industrien:

"Vi er alle i forskellige segmenter, og det er en kæmpe industri. Der er fartøjer til en samlet værdi på omkring 360 mia. USD, så der er masser af plads til flere investorer."

Samtidig er Wilbur Ross i gang med at rejse penge til fonden The Transportation Recovery Fund, der skal investere i shipping, og som han står bag sammen med fonden Astrup Fearnley fra Norge. Efter sigende skulle fonden allerede have indgået aftaler for over godt halvdelen af det samlede investeringsbeløb (en halv mia. USD) - i alt 258 mio. USD.

Wilbur Ross leder efter nye investeringer

Konkursramt tankreder leverer skibe tilbage til Ross

Kapitalfonde øger eksponering i shipping 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også