ShippingWatch

Smedegaard: Kinesisk importfokus kan booste shipping

Den kinesiske regering forsøger at øge det indenlandske forbrug for at imødekomme behovet for vækst. Det kan hjælpe shippingindustrien, siger Maersk adm. direktør Nils Smedegaard til Bloomberg.

Foto: MAGNUS MØLLEr

Kina skal ikke længere være så afhængig af eksport, og regeringen forsøger at booste det indenlandske forbrug. Et forsøg, der kan få betydning for shipping, siger adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk Nils Smedegaard til Bloomberg.

"Med den nye ledelse og fokus på lidt andre ting vil vi se mere fokus på det indenlandske forbrug, samt at øge levestandarden for den kinesiske befolkning," siger han og fortsætter:

"Det vil skabe store muligheder for virksomheder som os, fordi importen vil stige."

Europas og Nordamerikas behov for elektronik og tøj har været en kæmpe eksportindustri for Kina og samtidig betydet meget for rederierne. Nu vil landets politikere forsøge at skubbe den kinesiske økonomi mod et mere forbrugerorienteret fokus for at understøtte og ikke mindst øge væksten i landet.

"Øget import til Asien betyder, at færre containere vil blive flyttet tomme, hvilket vil generere omsætning for shippingrederier- Der har altid været en ubalance i handlen, hvor containere forlader Asien fulde, men returnerer tomme," siger Shin Ji Yoon, en analytiker hos KTB Securities Co. i Seoul, til Bloomberg.

Ifølge Bloomberg forventer Maersk, at importen til Kina kan udvikle sig hurtigere end eksporten i år i procent.

Nye tal bekræfter Kinas vækst men ...

Medie: Kina kan blive storimportør af LNG 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs