Medie: Kina kan blive storimportør af LNG

China Shipping Development har bestilt 10 LNG-skibe, og det kan få den høje import af LNG til landet til at stige yderligere og give Kina en rolle, der kan forandre hele energibilledet. Det vurderer analytikere af energimarkedet over for Lloyd's List.
Foto: Statoil
Foto: Statoil

10 LNG-skibe skal finde vej til Kina i de kommende år. Det er China Shipping Development, der har afgivet den store ordre, der kan gøre Kina meget større som LNG-spiller i energilandskabet.

Kina vil i de kommende år blive en storimportør af LNG, ligesom landet allerede er i gang med stor import af råolie, og der derfor er afgivet mange ordrer på råolietankere. Kinas behov for råolie og LNG kan være med til at forvride den fordeling, der er mellem landene om at være importører og eksportører af LNG og råolie, vurderer flere analytikere over for Lloyd's List.

Indtil videre kommer forudsigelserne om stor LNG-eksport til Kina dog mest som en god nyhed for de fleste. Det gælder ikke mindst Rusland, der gerne vil lægge billet ind på salget af naturgassen til Kina og indgå partnerskaber om levering.

Analyse: Flere LNG-ordrer på vej

Lille nedgang i prisen på kinesiske nybygninger 

Kinesisk eksportbank yder nye milliardlån til shipping

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også