ShippingWatch

Hækkerup: Pirater er en konkret trussel mod Danmark

Det er en konkret trussel mod Danmark, når væsentlige økonomiske interesser bliver ramt af pirateri. Og det er væsentlige interesser, når danske rederier rammes, sagde forsvarsminister Nick Hækkerup mandag ombord på Ivar Huitfeld.

Det er en konkret trussel mod Danmark, når væsentlige økonomiske interesser bliver ramt af pirateri. Danske rederier transporterer 10 procent af verdenshandelen og beskæftiger omkring 25.000 ud af de 100.000 beskæftigede i ”det blå erhverv”.

Det sagde forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ved et arrangement mandag ombord på det danske flådeskib Ivar Huitfeld, der sammen med andre flådefartøjer forhindrede et piratangreb på produkttankskibet Torm Kristina i december 2012. En indsats, rederiet Torm ønskede at takke Forsvaret og andre involverede for i form af et særligt arrangement.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs