ShippingWatch

Video afslører legendarisk navn på kommende megaskib

Rygterne har tilsyneladende talt sandt. A.P. Møller - Mærsks kommende containerskib, det første i "Triple E"-serien, får navnet "Mærsk Mc-Kinney Møller".

Alphaliner havde ret i, at det første Triple-E skib kommer til at bære navnet på den afdøde skibsreder "Mærsk Mc-Kinney Møller". Det afslører det videomateriale, Mærsk-koncernens containerrederi, Maersk Line, mandag morgen har offentliggjort. I en video på hjemmesiden worldslargestship.com, hvor rederiet fortæller om de kommende 20 megaskibe, kan navnet aflæses på bagbord side af skibets stævn.

Videoen er en såkaldt "time lapse" bestående af flere tusinde billeder af byggeriet af det første af de store skibe, der bliver verdens største af sin slags. I den sidste fase af byggeriet bliver navnet malet på det næsten færdige skib.

Dermed lader det til at være et faktum, at det første skib i serien bliver opkaldt efter rederiets tidligere administrerende direktør og bestyrelsesformand, der døde i april 2012 i en alder af 98.

Allerede tidligere på året var der rygter fremme om, at skibet ville bære hans navn, blandt andet på entusiast-hjemmesiden shipspotting.com.

Mærsk-koncernen har dog afvist at kommentere rygterne, og vil først gå ud med en officiel melding, når første skib til juni skal navngives ved en officiel ceremoni. Ifølge Mærsk-hjemmesiden leveres det 28. juni.

Kæmpeskbe til sommer

"Triple E"-skibene er fællesbetegnelsen for den nye skibstype, som Mærsk-containerrederiet Maersk Line har bestilt 20 eksemplarer af fra Daewoo. Hvert skib får en nominel kapacitet på 18.000 tyvefodscontainere, hvilket vil gøre dem til verdens største af sin slags. Ifølge kilder i shippingbranchen er størrelsen dog nærmere 18.270 tyvefodscontainere.

Navnet står i øvrigt for "Economy of scale, Energy efficiency and Environmentally improved" - på grund af størrelsen og brugen af ny teknologi ventes skibene nemlig at blive langt mindre omkostnings- og udslipstunge end niveauet i branchen generelt. Det første "Triple E"-skib, der altså måske, måske ikke vil bære "Triple M"-navnet, leveres efter planen i juli 2013 ifølge Mærsk-hjemmesiden worldslargestship.com. Hjemmesiden varsler i øvrigt en relancering 18. marts med "spændende nyt" og flere billeder af det første skib.

Mærsk Mc-Kinney Møller tog over som topchef i Mærsk-koncernen i 1965 fra hans far - og firmaets grundlægger - A.P. Møller. Han blev ved roret indtil 1993, hvor han overtog rollen som bestyrelsesformand. I 2003 overlod Mærsk Mc-Kinney Møller den rolle til Michael Pram Rasmussen, men skibsrederen fastholdt en daglig kontakt til firmaet helt frem til sin død den 16. april 2012 som 98-årig.

Alphaliner: Første Triple-E hedder Mærsk Mc-Kinney Møller 

Discovery Channel har fulgt alle faser i Triple-E

Her er Maersk Lines egne billeder af Triple-E 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs