ShippingWatch

Discovery Channel har fulgt alle faser i Triple-E

I et samarbejde med Maersk Line har TV-stationen Discovery Channel produceret en programserie om rederiets nye Triple-E-skibe fra alle faser fra design til jomfrurejse.

Foto: Maersk Line

TV-stationen Discovery Channel har i et samarbejde meds Maersk Line produceret en programserie om rederiets nye Triple-E-skibe fra alle faser fra design til jomfrurejse. Det skriver TV-stationen i en pressemeddelelse.

I seriens 6 x 60 minutter dokumenterer Discovery alt fra design af skibets skrog til konstruktionen af Triple-E’s enorme motorer og propeller, de sikkerhedsmæssige systemer og jomfrurejsen på Asien-Europa-ruten. Serien dækker alle vinkler af skibets design og konstruktion, og grafisk vil 3D illustrationer indgå i programmet.

Serien fokuserer også på den menneskelige side af Triple-E og zoomer ind på livet hos nogle af dem, der er en del af skibet. Skibsingeniøren, site-teamet der fører tilsyn med byggeriet - og kaptajnen, når han øver sig på sin nye rolle og i sidste ende sejler det første Triple-E container-skib ud på jomfrurejsen.

Et ingeniørprojekt

"Med dets størrelse og energibesparende teknologi og design er Triple-E et ekstraordinært skib. Vi er begejstrede for disse fartøjer og stolte over at have Discovery Channel som partner, så vi kan vise hele verden, hvordan skibet er bygget  og samtidig give et indblik i de mennesker og den lidenskab, der står bag," siger Morten Engelstoft, Chief Operating Officer, Maersk Line, i meddelelsen.

"Discovery leverer altid et unikt og eksklusivt perspektiv på verdens mest ambitiøse ingeniørprojekter - og bygningen af verdens største skib er ingen undtagelse. Triple-E er uden fortilfælde, og vi er glade for, at vores seere kan opleve, hvordan disse mægtige skibe fra Maersk bliver bygget og lanceret”, siger Dan Korn, SVP og Head of Programming, Discovery Networks, West Europe.

Alphaliner: Første Triple-E hedder Mærsk Mc-Kinney Møller 

”Building the World’s Biggest Ship” er produceret af Windfall Films og bliver vist første gang på Discovery Channel i november 2013. Besøg www.worldslargestship.com for de seneste nyheder, bl.a. en 3 minutters video fra byggeriet af Triple-E. Videoen består af 50.000 billeder taget over 3 måneder, altså mere end 550 billeder om dagen.

Den 21. marts kl. 22.00 kan du i øvrigt følge Maersk skibet, Emma Maersk, på Discovery Channel. Indtil Triple-E er bygget, er Emma Maersk det største skib i verden, bred som en fodboldbane og længere end et hangarskib.

"Economy of Scale"

Verdens største skib kaldes ”Triple-E” på grund af de engelske begreber "Economy of Scale", "Energy Efficiency" og "Environmentally Improved". Skibene kommer til at sætte en ny standard for industrien når det gælder størrelse og brændstoføkonomi. 400 meter lang, 59 meter bred og 73 meter høj bliver Triple-E det største fartøj på vandet nogensinde. Med en kapacitet på 18.000 TEU (tyve fods container) er skibet stort nok til blandt andet at rumme 111 millioner par sneakers.

Her er ruten for Maersk Lines nye Triple-E 

Triple-E kommer til Gøteborg til august 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs