SCFI-rateindeks i sjældent højdespring

Fragtrateindekset SCFI fra Shanghai Shipping Exchange tog denne uge et gevaldigt spring op og vendte dermed seks ugers konstante fald.
Foto: Port of Gothenburg
Foto: Port of Gothenburg
AF RITZAU FINANS

Indekset, der dækker spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer over hele verden, steg 13,1 pct. til 1213,3 point. En så stor fremgang er ikke set siden februar 2012.

Rateindekset indikerer dermed, at de store containerrederier, heriblandt Maersk Line har haft held til at løfte prisen på containerfragt, som de havde varslet. Med effekt fredag 15. marts hævede alle de større rederier prisen på at fragte en tyvefodscontainer på den travle rute fra Asien til Europa med mellem 600 og 775 dollar. Også på nogle af de mindre ruter var der varslet rateløft.

Ruterne fra Shanghai til Europa vægter 20 pct. i SCFI-indekset, mens raterne fra Shanghai til Middelhavet vægter 10 pct.

Maersk Line: Ratedyk afløses af pæne stigninger 15. marts 

Indekset bundede senest ud i 1053 point i starten af december 2012 inden et fælles rateløft fra rederierne på Asien-Europa-ruterne også den gang fik rettet lidt op på billedet.

Næste store fælles rateløft på Asien-Europa finder sted 15. marts, når rederierne hæver prisen med mellem 600 og 775 dollar per tyvefodscontainer. Derudover er der varslet mere spredte rateløft på andre handelsruter med effekt 1. marts, 15. marts og 1. april.

RITZAU FINANS

Seafreight Index: Containerrederne får halvdelen af deres rateføjelse

Raterne mellem Asien og Europa-rater styrter 

SCFI-rateindekset synker fortsat 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også