ShippingWatch

Er der plads til to maritime forskningscentre i Danmark?

I dag lancerede CBS grundideerne bag det nye forskningscenter CBS Maritime. Mandag fortalte DTU om sit nye maritime forskningscenter. Er der plads til begge? Ja, mener skolerne og industrien.

Inden længe går det nye maritime forskningscenter på CBS med navnet CBS Maritime gå i gang. Og i går meldte DTU ud, at man også på det tekniske universitet vil åbne et maritimt forskningscenter. Der er altså flere forskningscentre om det maritime som forskningstema, men det er ikke for meget, at to store forskningsinstitutioner kaster sig ud i det blå samtidig. Det siger Jørgen Juncher Jensen, professor på DTU Mekanik til ShippingWatch.

"Vi vil lave et center, som meget ligner det, CBS er i gang med at lave, på den måde at vi også vender bøtten om og tænker: hvilke kandidater har erhvervslivet brug for? Vi vil gerne samarbejde med CBS og har allerede talt med lederne af det nye center om at kunne skabe en tværfaglig uddannelse på tværs af universiteterne, hvor der er mulighed for at tage kurser hos hinanden og få meritoverførsel," siger Jørgen Juncher Jensen, der vurderer, at de to universiteter kan supplere hinanden godt:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs