ShippingWatch

Godt nyt for VLCC'ere: Mulig stigning i Venezuelas olieeksport

Hugo Chavezs død vil give en mulig stigning i Venezuelas olieeksport, der kan komme VLCC-markedet til gode. Det vurderer analysehuset Poten & Partners.

Venezuelas olieeksport faldt under Hugo Chavezs styre. Efter hans død er det muligt, at eksporten vil gå op igen og sætte gang i VLCC-markedet. Det vurderer analytikerne i Poten & Partners, skriver Hellenic Shipping News.

"Råolieproduktionen faldt faktisk betydeligt, efter Chavez trådte ind på posten. På trods af en stadig mere positiv vurdering af landets påviste oliereserver, er en betydelig vækst i produktionens udeblevet, da den samlede produktion fortsatte på omkring 17 pct. under før-Chavez-niveauet," lyder det fra Poten & Partners, der endvidere vurderer:

"Mens de fleste analytikeres vurdering af situationen ender med en konklusion om, at produktionen skulle være stort set upåvirket i den nærmeste fremtid, så har Venezuela muligheden for at liberalisere lovgivningen på området for udenlandske investeringer. Sådan et skridt kunne bringe effektiviteten i produktionen mere på linje med niveauet andre steder."

VLCC-udvikling truet af voksende ordrebøger 

Hanne B Sørensen: Der er 70 VLCCere for meget

Drewry: Indtjeningen for tankskibe faldt med 27 pct i januar 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs