North Sea RoRo lukker og slukker på England-Sverige

DFDS-konkurrenten North Sea RoRo oplyste torsdag eftermiddag, at det i weekenden sejler for sidste gang mellem England og Sverige.
AF RITZAU FINANS

DFDS-konkurrenten North Sea RoRo oplyste torsdag eftermiddag, at det i weekenden sejler for sidste gang mellem England og Sverige. Meddelelsen kommer i naturlig forlængelse af, at NTEX AB, som i starten af 2012 selv tog initiativ til etableringen af North Sea RoRo i et forsøg på at slippe billigere for trailerfragt, nu har valgt at gå tilbage til DFDS.

"North Sea RoRo stopper sine shippingaktiviteter. Selskabet vil fortsætte i fremtiden med andre aktiviteter," skrev North Sea RoRo i meddelelsen torsdag.

Forinden beskeden fra North Sea RoRo havde DFDS torsdag annonceret aftalen med NTEX, og DFDS sagde i den forbindelse, at det for at akkommodere stigningen i NTEXs mængder planlægger at tilbageindsætte den tonnage på Gøteborg-Immingham og Gøteborg-Gent, der blev trukket ud i 2012, da NTEX valgte at gå egne veje og i konkurrence med DFDS.

"Det er meget positivt for os, for det er en stor udvidelse af mængden på ruten. Det er et meget positivt tegn på ruten, som vi tager rigtig godt i mod, for det er jo ikke ligefrem fordi, at markedet er buldrende på Nordsøen. Der er faktisk recession på den engelske del," sagde Gert Jakobsen, kommunikationsdirektør hos DFDS, torsdag til Ritzau Finans.

Udvidelsen med NTEX, som trods skiftet til North Sea RoRo sidste år alligevel har haft et vist forretningsomfang med DFDS, betyder, at DFDS har hævet forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) i år med 50 mio. kr.

"Vi lagde ud med at sige, at det kostede os 100 mio. kr., da North Sea RoRo gik ind på ruten. Nu har vi så hævet vores forventninger med 50 mio. kr., og det er fordi, at Nordsø-markedet ikke er så godt, som det burde være. Det har udviklet sig skuffende siden da og er præget af svage rater og recession på den engelske del," siger Gert Jakobsen.

Aktiemarkedet tog torsdag varmt i mod den nye aftale. DFDS-aktien steg med 8,2 pct. til 342 kr.

RITZAU FINANS

DFDS: Meget positiv udvidelse på Nordsøen 

DFDS hæver forventninger efter ny aftale med svenskere

North Sea RoRo: Vi vinder markedsandele  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også