Orient Overseas Container Line fik pænt plus i 2012

OOCL har forbedret sit resultat ganske pænt i 2012. 2013 vil dog byde på fortsatte udfordringer. Det viser regnskabet for selskabet.
AF RITZAU FINANS

Omsætningen i OOCL, Orient Overseas Container Line, steg til 6,46 mia. dollar mod 6,01 mia. dollar i 2011. Overskuddet fra de fortsættende aktiviteter steg

til 297 mio. dollar fra 139 mio. dollar. Det har sendt resultatet per aktie op til 47,3 dollar fra 29 dollar. Specielt andet halvår har udviklet sig markant bedre end i 2011, hvor der var hård priskrig rederierne imellem. Driftsresultatet, EBIT, steg til 201 mio. dollar mod et tab på 6 mio. dollar i andet halvår 2011. Det svarer til en styrket EBIT-margin til 6 pct. fra minus 0,2 pct.

 "Mens 2012 var et profitabelt år for gruppen var containermarkedet fortsat udfordret, da industrien kæmpede med at absorbere ny kapacitet og svag efterspørgselsvækst. I andet og tredje kvartal var der bedring i raterne, men i fjerde kvartal eroderede svagheden i Eurozonen og den dæmpede vækst i USA raterne," skriver bestyrelsesformand for OOCL Mr. C C Tung og fortsætter:

"Efter et stærkt første halvår og et tilfredsstillende tredje kvartal blev OOCL's profitabilitet ramt af pres på raterne i fjerde kvartal. Konkurrencen var mest intens på Asien - Europa, da rederierne kæmpede for at fastholde volumener trods faldende efterspørgsel. OOCL venter, at 2013 bliver ligeså udfordrende som 2012. Mere end andre industrier er containershipping påvirket af den globale økonomiske udvikling, der påvirker handelsvolumenerne, og vi forventer en længere periode med lav økonomisk vækst efter de seneste fire års økonomiske nedtur," skriver selskabet.

 

Flere redere udsætter leveringer af nye skibe

Ugebrev: Mærsk har konservativ holdning til 2013

SeaIntel: Svag konsolidering i containerindustrien

Maersk Lines overskud 2012: 461 mio. USD 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også