Amerikansk investeringsbank tror på tørlast fra 2015

Bank of America Merril Lynch tror, at 2015 kan vise positive takter for tørlast, og at der kan ventes bedre rater, skriver Bloomberg,

Bank of America Merril Lynch er ifølge Bloomberg optimistisk, når det gælder den ellers hårdt pressede globale bulk-flåde.

"Man vil se en ”betydningsfuld stigning” på  raterne priserne på den globale tørlastflåde i 2015, da efterspørgslen på søtransport af råvarer stiger, mens flådens vækst er faldende," oplyser Bank of America Merril Lynch.

”Vi ser et stort skift inden for sektoren næste år, da væksten på efterspørgslen igen overgår flådetilgangen og eftersom overkapaciteten i markedet begynder at falde. Men på grund af den voldsomme mængde overskydende kapacitet, i forhold til efterspørgslen, tror vi at et vedvarende opsving på bulkpriserne vil tage længere tid at opnå,” oplyser investeringsbanken i en udtalelse per email.

Jan Kastrup-Nielsen: Lauritzen har overskud igen i 2014 

Øget import til Kina

Baltic Dry Index, en skala der måler fragtomkostninger, nåede sidste år sit laveste punkt siden 1986. Tørlastflådens vækst toppede i 2011 og pressede hyrepriserne ned på et niveau hvor de nu er lavere end driftsomkostningerne for de største skibe, sagde banken. Indekset var før i tiden en måde at måle pulsen på de globale konjunkturer, indtil recessionen i 2008 og 2009, står der i rapporten.

”Høje omkostninger ved indenlandsk jernmalmsproduktion i Kina vil hjælpe med at øge importen, som i stigende grad kommer langt væk fra,” sagde banken. ”Efterspørgslen på shipping burde også blive hjulpet på vej af den stigende efterspørgsel på kul i Kina og Indien, de forbedrede høster i Latinamerika, samt et cyklisk opsving indenfor den lille bulkhandel.”

Norden fik underskud i 2012 på 279 mio USD

Norden: Nye tørlastskibe bliver i mellemstørrelsen

Clarkson: Spæde tegn på øget ordreindgang til værfterne

Bimco: Tørlast er trist for alle

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også