ShippingWatch

DMI: Istjenesten ved Arktis utilstrækkelig fremover

Cocktailen af smeltende is, isbjerge på afveje og mere og mere skibstrafik ved Arktis og Grønland er farlig. DMI opfordrer til at hæve beredskabet.

Foto: JONATHAN HAYWARD

DMI, Danmarks Meteorollogiske Institut, mener ikke det nuværende is- og vejrberedskab er tilstrækkeligt veludbygget til at dække det hastigt stigende behov, som opstår af smeltende is, isbjerge på afveje og mere skibstrafik.

I et høringssvar om ændringen af Søloven og herunder de ændringer, som klimaforandringerne forsårager i Arktis, skriver DMI, at "på grund af de ændrede klimatiske forhold og ændret udbredelse af havisen i de grønlandske farvande er sejladsmønsteret for transportskibene ændret markant. Kombineret med den stigende krydstogtssejlads og olieefterforskningsaktivitet er der behov for intensiveret is- og vejrvarslingsberedskab længere mod nord ved såvel Vest- som Østgrønland."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs