Søfartsstyrelsen vil sikre sejlads ved Arktis med satellit

Søfartsstyrelsen sender mandag den første satellit i rummet for at overvåge skibstrafikken i de arktiske farvande med den såkaldte AIS-teknik. Målet er at gøre det mere sikkert at sejle i arktiske farvande.

Det er en del af regeringens maritime vækstplan, når Søfartsstyrelsen i samarbejde med Aalborg Universitet mandag sender den første satellit i rummet til at holde øje med sejladsen i Arktis. Det er nemlig på et af vækstplanens punkter for indsatsen i Arktis, at den skal blive mere sikker, hvilket Erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen også i dag fremhævede på et åbent samråd om sejlads i Arktis i dag.

Satellitten har det såkaldte AIS udstyr med. AIS står for Automatic Identification System og er det udstyr, som alle større skibe i dag også har ombord og dermed gør overvågningen mulig.

Søfartsstyrelsen vil sikre arktisk sejlads med fempunkts-plan 

"Der er ingen tvivl om, at der er store muligheder for at forbedre sejladssikkerheden i Arktis via AIS-data," fortæller Francis Zachariae, vicedirektør i Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Vi har valgt at samarbejde med Aalborg Universitet, da vi gerne vil styrke udviklingen af satellitbaserede AIS-data," siger han.

Satellitten skydes ud i rummet fra Chennai i Indien kl. 13.22 dansk tid mandag.

Søfartens minister: Shipping kan vinde stort i Arktis

Eventyret i Arktis lader vente på sig

Det blå erhvervsliv tager kampen op mod bureaukratiet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også