ShippingWatch

Oliegigant lægger boringer ved Alaska på is

Et af verdens største energiselskaber udsætter nu sine planer om at bore efter olie i undergrunden ud for Alaska.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Olie- og gaskæmpen Shell har haft flere problemer med to af sine boreplatforme i ishavet, som skulle benyttes til at bore efter det sorte guld. Derfor har selskabet droppet at lede efter olie resten af året.

De to boreplatformer er nu sendt til Asien for at gennemgå en række reparationer og forbedringer, og Shell siger, at boringerne i havene Beaufort og Chukchi ved Alaska først vil blive lanceret i 2014.

"Vi har gjort fremskridt i Alaska, men det her er et langsigtet program, som vi vil gennemføre på en sikker og gennemtænkt måde," siger Shell-direktør Marvin Odum.

"Vores beslutning om at tage en pause i 2013 vil give os tid til at sikre, at alt udstyr og personale er klar," tilføjer han.

Shell har brugt mere end 4,5 milliarder dollar på at lede efter olie i den arktiske undergrund, siden selskabet fik tilladelse til at bore i 2005, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flere miljøorganisationer er stærk kritiske over for Shells planer om at bore efter olie i arktiske farvande og beskylder energigiganten for at tage for let på sikkerheden. Sidste år lavede Shell to prøveboringer ved Alaska, og det gik ifølge selskabet efter planen.

"Boringen var helt sikker, uden alvorlige skader eller konsekvenser for miljøet," lød det fra Shell onsdag.

Det amerikanske kongresmedlem Ed Markey kalder Shells udsættelse for "den rigtige beslutning".

"Efter et år med uheld og store sikkerhedsfejl er det klart, at Shell og olieindustrien endnu ikke er klar til at bore i Arktis," siger han.

Olieindustrien tøver i Arktis

Shell vippet af pinden på oliefragt

Shell-rig gået på grund i Alaska 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs