ShippingWatch

Analyse: Brandsikkerhed sjofles ombord

En foreløbig analyse af brandsystemer om bord på skibe viser, at sikkerheden langt fra bliver prioriteret hos alle. 103 skibe blev i forbindelse med undersøgelsen holdt tilbage i tre måneder - 64 pct. af dem pga. problemer med udstyret til brandsikkerhed.

Brandsikkerheden er langt fra i top på alle skibe. Det viser de foreløbige resultater fra undersøgelsen Concentrated Inspection Campaign (CIC), som er sat i søen af organisationen Paris MoU, en sammenslutning af 27 maritime myndigheder. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Og ifølge generalsekretær Richard Schiferli er brandsikkerheden langt fra i top på alle skibe. Og brandsikkerhed har i flere år været i top fem over manglende fokus under inspektionerne, understreger han:

"Resultatet af CIC viser, at brandsikkerheden tydeligvis ikke er topprioritet for alle skibe, og det er et alvorligt problem," siger han ifølge en meddelelse på hjemmesiden.

Under inspektionerne fik 103 skibe således forbud mod at sejle i over tre måneder, herunder blev 64 pct. af skibene tilbageholdt på grund af problemer relateret til brandsikkerhed - både i forhold til brandpumper, slukningsudstyr samt en sikkerhedsplan for brand.

Fra september til november 2012 gennemførte man undersøgelsen blandt 3985 skibe. De endelige resultater vil blive fremlagt i maj.

EU strammer krav til offshorebranchen

IMO-chef: Vi bør halvere dødsfald i 2015 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs