IMO-chef: Vi bør halvere dødsfald i 2015

Det bør kunne lade sig gøre at halvere antallet af dræbte til søs i 2015, mener Koji Sekimizu, der er generalsekretær i IMO. Samtidig mener han, at det bør være målet at sætte en stopper for pirateri og få alle gidsler hjem. Det fremgår af en tale ved IMOs første møde i 2013.
Foto: IMO
Foto: IMO

Antallet af tabte liv til søs bør kunne halveres i 2015 fra 1.000 i dag til ikke flere end 500. Det siger generalsekretær i IMO, Koji Sekimizu, i en tale ved IMOs underkomite for brandbeskyttelse, der var årets første møde i IMO.

"Mit mål, som er ambitiøst, er at halvere antallet af døde i den nære fremtid. Jeg sætter et mål om at reducere det årlige antal tabte liv til søs til halvdelen i 2015. Man vil måske sige, at et tabt liv er for meget. Til det vil jeg sige, at hvis et er for mange, er 1.000 astronomisk, og 500 er stadig for mange," siger Koji Sekimizu.

I 2012 døde 100 i søfarende i fiskerisektoren, 400 i nationale aktiviteter og omkring 500 i andre kategorier, der inkluderer international shipping. Antallet af døde har siden 2008 været over 1.000, viser tal fra IMO.

Selvom målet er ambitiøst, mener Koji Sekimizu, at det kan lade sig gøre at nedbringe antallet af dødsfald med tre skridt. Det drejer sig om implementering Torremolinos-protokollen gennem Cape Town-aftalen, for at forbedre sikkerheden på fiskerifartøjer, IMO's tekniske samarbejdsaktiviteter omkring national færge-sikkerhed og en kampagne mod ulykker.

Ved mødet sagde han også, at endnu mere ambitiøse mål vil være at stoppe pirateri og få gidslerne hjem. Ikke desto mindre, bør det være målet, mener han.

Stigning i skibsforlis i 2012 

Amerikansk selskab har kig på Lindø 

Søfartens Ledere: Gidsler er ikke glemt 

Redere: Nigeria nyt piratcentrum 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også