ShippingWatch

Græsk shipping kæmper for flere græske flag

Antallet af græsk-flagede skib er faldet voldsomt de seneste år. Nu vil det nyoprettede græske søfartsministerium gør det lettere at få registreret fartøjer i den store skibsnation i et forsøg på at bremse udflagningen.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Efter en længere periode med et faldende antal skibe under græsk flag har det nyoprettede græske søfartsministerium truffet en endelig beslutning om at bringe det græske skibsregister ind i det 21. århundrede og gøre det konkurrencedygtigt i forhold til omgivelserne, skriver Hellenic Shipping News.

Derfor vil det nyoprettede søfartsministerium modernisere registreringsprocedurerne til det græske skibsregister, samtidig at man vil øge farten i processen markant i forhold til i dag.

I dag sejler 862 ud af 3760 skibe med græske flag, eller 23 procent, hvilket svarer til, at 23 procent af græskejede skibe er under græsk flag. Det er et væsentligt fald fra 90’erne, hvor næsten 80 % af den græskejede handelsflåde hørte under det græske register. Som et resultat af faldet har Grækenland blot en syvendeplads på listen over de største skibsregistre målt på kapacitet, skriver det græske shippingmedie.

Et af elementerne i planen er at reducere antallet af underskrifter, der skal bruges på at registrere et skib i det græske register fra 34 til ni. Den proces sker i samarbejde med Finansministeriet og Udvklingsministeriet. Det element er allerede gennemført. Derudover er hele processen blevet gjort simplere og standardiseret, for at gøre det lettere for interesserede redere at få sin ansøgning behandlet. Målet er, at ansøgningsprocessen kan forkortes til at vare blot 10 dage frem for seks måneder som hidtil.

Græske havne paralyseret af strejke frem til lørdag

Her er den græske skatteplan for shipping 

Græske skibsredere skal betale lidt i skat 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs