ShippingWatch

Medie: Reefer-kunder spænder bæltet ind pga nye rater

Ifølge The Loadstar er modtagelsen af stigningerne på reefer blandet, men flere må spænde bæltet ind, fremgik det af Fruitlogistica-messen i Berlin for nylig.

Ifølge Maersk Gruppens CEO, Nils Smedegaard, har reefer-kunderne taget godt imod de prisstigniner på 1500 USD, som Maersk Line meldte ud helt tilbage i september, og som er trådt i kraft fra årsskiftet.

The Loadstars søstermedie The Coolstar har interviewet en række frugtimportører på den seneste Fruitlogistica-messe i Berlin, som er verdens største frugtmesse. Afskiberne, der stammer fra hele verden, havde forskellige historier der giver et meget varieret billede af succesen med feederratestigninger, skriver The Loadstar.

Hvor nogle af de store afskibere er kommet igennem det ”stort set helskindet” indrømmede andre ,at de var i gang med ”at spænde bæltet ind”.

Stopklods for nye markeder

Det Egyptiske selskab Elkady, der eksporterer citrus, citrusfrugter, jordbær, granatæbler, meloner og vindruer fra Nordafrika primært til Rusland via Sortehavet, siger at stigningen i rater har sat en stopklods for deres ambitioner om at åbne op for nye markeder til deres produkter.

”Reeferratestigningen har næsten ødelagt vores chancer på markederne i Fjernøsten og Indien. I et enkelt tilfælde er vi blevet bedt om at acceptere en stigning på 2.000 USD,” siger en talsmand fra selskabet,

For de japanske rederier har det ifølge mediet kun været muligt at gennemtrumfe ”ratestigninger på højest 300 USD – hvilket er meget langt fra de 1.500 USD annonceret af Maersk til Cool Logistics 2012,” siger Alfred Cheung, der er tidligere adm. Direktør i OOCL Japan og som nu er direktør i Green Society Association, der arbejder på at fremme mere effektive globale logistikløsninger via sporingsinstallationer, trykfølere, trådløs kommunikation og internetteknologi.

Højere reeferrater får lunken modtagelse

Frugtproducent vil forny flåde

Eksportører kræver statsstøtte efter reeferhop 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs