ShippingWatch

Frugtproducent vil forny flåde

Den amerikanske frugtproducent Dole vil muligvis selv få bygget nye reeferskibe. Den gennemsnitlige skibsalder hos Dole er 21 år, skriver Lloyd's List.

Amerikanske Dole, der blandt andet eksporterer bananer og ananas, overvejer at opdatere sin nuværende flåde, som har en gennemsnitlig alder på 21 år for sine skibe.

Dole ejer ifølge Lloyd's List seks kølecontainerskibe bygget i perioden 1989-1999 og syv almindelige reeferskibe, der er bygget mellem 1986-1995. Data fra Clarksons viser, at siden 2009, er der kun blevet bestilt fire reeferskibe.

Fødevareproducenter som Dole presses af containerrederierne på reeferpris og kapacitet, og det vil derfor være ualmindeligt, hvis Dole beslutter sig for at få flere egne skibe. Generelt er antallet af ordrer på reeferskibe faldet. Siden 2000 er kun 52 reeferskibe blevet leveret. I 1998 og 1999 var det tilsammen 50 skibe.

Medie: Afskibere vil have bedre service efter Maersks ratehop 

Maersk Line modtager verdens største reeferskib

Dynamar: Reefer reduceret med 60 pct. i 2020 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs