Skrotningspriser holdt acceptabelt niveau i 2012

Raterne for skrottet tonnage har holdt sig nogenlunde stabilt i 2012. Det viser en opgørelse fra Lloyd's List, der peger på, at priserne var inde i en af sine mest stabile perioder siden midten af 2000'erne.

Flere havde forudset et stort fald i skrotpriserne i 2012, men det viste sig ikke at blive tilfældet, skriver Lloyd's List.

Skrotningsraterne forblev nemlig stabile på et niveau på 400 USD pr. ltd i hele 2012, efter at året begyndte med et fald på 100 USD pr. ltd.  For ejere af tørlasttonnage var udviklingen lidt mere ustabil, men endte med også at svinge op til 400 USD pr. ltd indtil - et niveau, der har holdt sig indtil nu.

Det kan derfor stadig betale sig at sælge skibe til skrot somme tider frem for at videresælge sine skibe. Det fortæller grundlægger af GMS, adm. direktør Anvil Sharma til Lloyd's List.

"For mig er den største nyhed at forskellen på videresalgsmarkedet og skrotpriserne nu næsten er forsvundet," siger han og fortsætter:

"Sommetider når vi nu ser et skib der videresælges, så sker det nærmest til skrotpriser; den eneste grund til at ejeren har valgt at videresælge skibet er fordi han så også får penge for det bunker, der er på skibet."

Intermodal: Lave priser skaber stor interesse for brugt panamax

Miljøordfører: EU-skrotningsfond skal være flagneutral

Skrotningsaktivitet er lyspunkt i branchen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også