Kinas tørlastflåde i vækst

Bulktransporten til og fra Kina er meget interessant for rederierne, og Kina sørger selv for at udbygge sin tørlastflåde. Det skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Kinas egen flåde til transport af tørlast voksede betydeligt i 2012, selvom væksten var lavere end i 2011. Det viser tal fra det kinesiske transportministerium.

Fra 2011 til 2012 blev der indsat 15,2 pct. flere kinesiske skibe på tørlastruterne svarende til, at der i alt sejler 1.618 skibe på 49,4 mio. dwt.. I 2011 var væksten i tilgang af skibe endnu højere - her fandt 24,2 pct. flere kinesiske tørlastskibe vej til handelsruterne end i 2010, skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Selvom der har været en tilgang til tørlastflåden, ser det nu ud til, at væksten på sigt vil tage af i Kinas egen flåde. Flere og flere skibe er blevet hugget op, og bestillingerne er ikke så store. Samtidig ældes den kinesiske flåde og tyder på flere skrotninger snart. 26,4 pct. af den kinesiske tørlastflåde er ældre end 18 år. I alt er den gennemsnitlige flådealder for tørlastskibe på 10.000 ton på 8,2 år.

Bimco: Opsving på trapperne for tørlast

Asiatiske shipping-konglomerater under vand

Bag Facaden: Shipping i suppedasen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også