ShippingWatch

Smedegaard er klar med den store pengepung

Mærsk styrker sit kapitalberedskab for at udnytte de attraktive investeringsmuligheder, koncernen venter vil opstå i de kommende år.

Det fremgår af koncernchef Nils Smedegaard Andersens kommentar til fredagens årsregnskab.

Optimering af gruppens balance med henblik på yderligere vækst er blandt de højeste prioriteter i gruppen, fastslår koncernchefen.

"Det fremgår af Gruppens betydelige vækstplaner, som i 2013 medfører investeringer for ca. 9 mia. dollar. Ud over de allerede indgåede forpligtelser forventer Gruppen, at der vil opstå attraktive muligheder i de kommende år. Alle forretningsenheder vil derfor iværksætte en gennemgang af deres balancer med henblik på at identificere aktiver med lavt afkast og afvikle marginale ikke-kerneaktiviteter for at frigøre kapital til de mest lønsomme investeringer. Andre initiativer til kapitaleffektivisering vil blive iværksat for at gøre det muligt for Gruppen at realisere attraktive vækstmuligheder," skriver Smedegaard i regnskabsmeddelelsen.

Han tilføjer, at A.P. Møller - Mærsk har fastholdt sin finansielle fleksibilitet og er godt forberedt på at eksekvere sine investeringsplaner. Gruppen har en stærk likviditetsbuffer og har ikke behov for refinansiering på mellemkort sigt, fastslår Nils Smedegaard

Maersk Gruppen 2012: Sådan gik det for hver virksomhed

Maersk Lines overskud 2012: 461 mio. USD

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs