ShippingWatch

Nødvendigt med fokus på slow steam klausuler

Med det øgede fokus på slow steaming de seneste år har industrien oplevet flere juridiske tvister mellem ejer og lejer af et skib. Derfor er det nødvendigt at holde fokus på slow steam klausuler, mener søfartsorganisationen Bimco.

Foto: Stena Bulk

Søfartsorganisationen Bimcos lancering af en række slow steam klausuler sidste år, er blevet taget vel imod af industrien, skriver organisationen.

Og der er fortsat behov for at holde fokus på klausulerne, da de nuværende markedsforhold, som var med til at indvarsle æraen inden for slow steaming på tværs af mange sektorer af industrien, forventes at fortsætte i adskillige år.

"Vi anbefaler ejerne at inkorporere den relevante slow steam klausul i certepartier, hvis de enten overvejer et slow steaming regime eller allerede driver en sådan ordning," skriver Bimco.

Giver ikke ”carte blanche”

Selv om klausulerne har løst en række juridiske problematikker i forbindelse med slow steaming, så kan der stadig opstå problematikker med den langsomme sejlads fortalte Gorrissen for en lille måned siden til ShippingWatch. Særligt i forbindelse med tidscertepartier.

"Med et tidscerteparti har parterne typisk aftalt, hvilken hastighed, skibet skal sejle med. Det er jo et oplagt parameter i forbindelse med leje af et skib at vide, hvor hurtigt det kan sejle. Hvis rederne så giver ordre til, at skibet skal sejle med lavere hastighed end det aftalte, kan man have et kontraktbrud. Bimcos slow speed klausuler vil i et vist omfang regulere dette, men klausulerne giver ikke ”carte blanche” til at sejle med slow speed, og ved et tidscerteparti vil det typisk kun være befragteren men ikke rederen, der kan give ordre til at sejle med slow speed. Dette skyldes, at det er befragteren, der bærer bunkers-omkostningerne, som ofte er incitamentet til at sejle med slow speed," sagde Mette Rosholm, senioradvokat i Gorrissen Federspiel dengang til ShippingWatch.

Redere afviser juridiske problemer med slow steaming

Gorrissen: Slow steaming åbner for en palet af juridiske tvister

Advokater: Slow steaming kan sende redere i retten 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs