ShippingWatch

Platou forudser et svagere Mærsk

Når fjerdekvartals-regnskabet for A.P. Møller-Mærsk lander foran analytikerne fredag morgen, forventer Platou at se et fjerde kvartal med et overskud tæt på nul i Maersk Line. Det betyder, at årsresultatet lander på et minimalt positivt resultat som forventet.

Foto: Maersk Line

Maersk Line vil være kommet ud af fjerde kvartal 2012 med et nettooverskud meget tæt på 0, og det vil betyde et marginalt positivt resultat for hele året i tråd med, hvad der er forventet. Det er analysehuset Platous vurdering af regnskabet, der fremlægges hos Maersk fredag.

"Platou forventer, at containerraterne er faldet med 5 pct. i forhold til tredje kvartal til 2.871 USD/feu, at containermængderne er faldet med 2 pct. i forhold til tredje kvartal til 2,06 feu og at bunkerpriserne er faldet med en procent til 640 USD/ton. Dette skulle resultere i et EBITDA-overskud på en halv milliard dollars sammenlignet med et overskud på 900 millioner i 3. kvartal af 2012," skriver Platou om Maersk Line.

Der ligger gode muligheder i 2013 for A.P. Møller-Mærsk, men også store udfordringer, vurderer Platou. For containermarkedet gælder det, at året begynder med højere rater, der senere vil blive udfordret af den meget ny tonnage på markedet. Desuden er der "fortsat dårlige udsigter på efterspørgselssiden. Operatører såsom Maersk har en fleksibel aktivbase (mange indchartrede skibe) og forventes at tilbagelevere leasede skibe og lægge flere skibe op for at tilpasse udbuddet til den lave efterspørgsel."

For Maersk Oil er udsigterne også beherskede:

"Platou forudser en produktion på 249.000 tønder olie om dagen i fjerde kvartal, hvilket svarer til en stigning på 4 procent i forhold til tredje kvartal. Markedet vil fokusere på produktionsstyring 2013, et år hvori Platou forventer, at markedet endeligt vender faldet og begynder at stige igen hen imod 2020-målet på 400.000 tønder om dagen. Platou forudser, at produktionen vil lande på 251.000 tønder olie om dagen, hvilket er tre procent lavere en vores vurdering i 2012," skriver analysehuset.

Analytiker: Stadig huller i Maersks åbenhed 

Nykredit: Ny ratekrig på container i 2013 "absolut mulig" 

Sydbank forventer kølig start på shipping i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs