ShippingWatch

Avis: Dansk vindmøllebranche på vej ud af krisen

Efter fem års nedtur er den danske vindmølleindustri på vej ud af krisen, viser en ny analyse fra Vindmølleindustrien og Deloitte, skriver Børsen. Nye selskaber gør afhængigheden af Dong mindre.

Foto: A2SEA, Tony Brands

Efter fem års nedtur ser det ud til, at den danske vindmølleindustri kan se lys for enden af tunnelen. Ifølge en analyse fra Vindmølleindustrien og Deloitte ser branchen langt mere positivt på konkurrenceevne og adgang til kapital end andre dele af erhvervslivet.

"Efter de meget frygtelige år 2009 og 2010 har branchen skåret kraftigt til, og vindmøllebranchen står i dag stærkt til trods for, at man venter nulvækst de næste år," siger Jan Hylleberg, direktør for Vindmølleindustrien, der repræsenterer 250 danske virksomheder, til dagbladet Børsen.

Han vurderer, at 20 procent af den danske vindindustris omsætning kommer fra havvindmøller. Ifølge Steen Roust Nielsen vil der fortsat være et stort marked for offshore vindmøller, idet nye, store aktører ud over Dong Energy er på vej ind på markedet.

"Afhængigheden vil ikke være så udtalt fremover. Vi ser bl.a. Iberdrola med store planer inden for havvindmøller," siger han.

1050 havmøller skal placeres i svensk kæmpepark 

Vattenfall vil investere 8 mia kr i offshore-vindmøller

Danske vindmølleskibe har afgørende forspring

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs