ShippingWatch

1050 havmøller skal placeres i svensk kæmpepark

Svenskerne kommer til at slå danskerne med flere meter på havvind. En ny stor park med 700 møller og en kapacitet på 2.500 MW ud for Karlshamm i Blekinge er på vej, skriver Ingeniøren.

Der kommer masser af havvindenergi fra det svenske i de kommende år. Der er planer for en stor havmøllepark med kapacitet på 2.500 MW ved Blekinge Offshore er blevet godkendt af Mark- og Miljødomstolen i Växjö i Sverige, skriver Ingeniøren.

2.500 MW i form af kraft fra 700 møller vidner om en stor park i forhold til Danmarks største havmøllepark på Anholt, der kommer til at have en kapacitet på i alt 400 MW.

I alt skal parken bestå af to parker på henholdsvis 350 og 700 møller. Der er tale om investeringer på 23 og 45 mia. kroner, som vil begynde i 2014-15, hvis projektet godkendes af den svenske regering.

Vattenfall vil investere 8 mia kr i offshore-vindmøller

Danske vindmølleskibe har afgørende forspring

Vilhelmsen: Vindmølleskibe kommer ikke i DIS 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs