ShippingWatch

Seks mia kr på vej fra EU til vindmøller fra Dong

Dong Energy er ved at udvikle et større vindmølleprojekt mellem England og Irland.  Den Europæiske Investeringsbank er ved at gøre finansieringen på 6,3 mia. kr. klar.

Foto: A2SEA

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er ved at klargøre en finansiering på 850 mio. euro, svarende til 6,3 mia. kr., til havvindmølleparken West of Duddon
Sands, som Dong Energy udvikler i havet mellem Irland og England i et samarbejde med spanske Iberdrola.

Lånet mangler godkendelse fra bestyrelsen i EIB, ligesom der skal underskrives en kontrakt, før pengene bliver udbetalt, skriver Bloomberg News.

Vindmølleparken kommer til at bestå af 108 møller fra Siemens Wind Power, hver af en størrelse på 3,6 megawatt, og den samlede kapacitet i parken bliver dermed på 389 megawatt. Projektet kommer samlet til at koste 1,7 mia. euro at opføre, ifølge Bloomberg.

Vattenfall vil investere 8 mia kr i offshore-vindmøller

Vindmølleskibet Sea Installer central i tysk kæmpeordre

Vilhelmsen: Vindmølleskibe kommer ikke i DIS 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs