CMA CGM meget tættere på børsnotering

Franske CMA CGM er ved at trimme forretningen til en børsnotering. En finansiel restrukturering er faldet på plads, ekstra penge er blevet skudt i rederiet, der også har styrket sin finansielle stabilitet ved at frasælge 49 pct. af Terminal Link for nylig.

Verdens tredjestørste containerrederi, franske CMA CGM, er rykket betydeligt tættere på ønsket om at gå på børsen. Rederiet har færdiggjort en finansiel restruktureringsproces, som begyndte for et år siden.

"Afslutningen på restruktureringen af gælden kombineret med en ny kapitalindskydelse fra FSI og Yildirim Group og salget af 49 pct. af Terminal Link vil gøre CMA CGM i stand til at operere med den nødvendige finansielle fleksibilitet og står som en milepæl før indledningen på en børsnotering," siger adm. direktør i CMA CGM Rodolphe Saadé i en pressemeddelelse udsendt til ShippingWatcth tirsdag morgen.

Den finansielle restrukturering har bestået af tre ting for Mærsk-konkurrenten. En aftale med rederiets banker om omstrukturering af gælden på blandt andet nye sikrede lån på i alt 280 mio. euro, og for det andet aktiesalg til French Fonds Stratégique d'Investissement, som forventes at føre til et køb af en andel på 6 pct.

Samtidig har også Yildirim Group købt aktier for i alt 100 mio. USD, hvilket svarer til en 4 pct. aktieandel i rederiet.

For få uger siden solgte CMA CGM 49 pct. af Terminal Link til China Merchants Holdings International for 400 mio. euro. De penge vil sammen med den finansielle restrukturering ruste rederiet til fremtidens udfordringer, lyder det fra CMA CGM.

Allerede sidste år var der forlydender om en børsnotering af rederiet, der er 70 pct. ejet af Saadé-familien, der grundlagde rederiet. Storaktionær Robert Yildirim fra Yildirim Group sagde i efteråret, at man forventede en børsnotering allerede i 2014, alternativt i 2016.

CMA CGM sender kæmpeskib på havet

Fransk containergigant får staten som aktionær

Yildirim Group vil satse endnu mere på havne og skibe 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også