ShippingWatch

Hanjin slår Maersk Line på punktlighed

4. kvartal  2012 blev godt for de store container-rederier, der forbedrede punktligheden til 80 procent. Maersk Line overhalet af den koreanske konkurrent Hanjin.

Foto: Hanjin

De store containerrederier opnåede den højeste punktlighed nogensinde i sidste kvartal af 2012, viser tal fra Drewry. 79,9 procent af ankomsterne skete til tiden, hvilket var 6,4 procentpoint bedre end kvartalet før. Der var også tale om en væsentlig forbedring i forhold til den hidtidige rekord inden for et kvartal, der er fra andet kvartal sidste år og lød på 75,7 procent.

Samtidig viser opgørelsen, at alle ankomster for de store rederier skete inden for 70-80 procents punktlighed sidste år. Lige siden Drewry begyndte at opgøre ankomsterne i 2005, har der ikke været et kvartal, der har ligget over 69 procent.

Ifølge opgørelsen har Hanjin i sidste kvartal af 2012 vist bedre punktlighed end Maersk Line.

Drewry forventer dog et fald i punktligheden pga. en stigning i aflyste sejladser.

"Linjerederierne fortjener ros for deres forbedrede punktlighed, men det er bekymrende at se aflyste sejladser som et resultat af rederiernes forsøg på at imødegå en basal svaghed inden for udbud og efterspørgsel," siger research manager hos Drewry, Simon Heaney.

Maersk Line: Daily Maersk hjælper i forhandlinger

SeaIntel: Maersk-indgreb på Asien-Europa er ikke nok

Kun en ud af tre containere når frem til tiden i Afrika 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs