Smugkig på Maersk Lines nye containergiganter

Et af de første billeder er blevet offentliggjort af Maersk Lines nye Triple-E-skib, der indsættes på Asien-Europa til sommer.
Foto: Eric Jakobsson
Foto: Eric Jakobsson

Om få måneder indsætter Maersk Line verdens største containerskib i den såkaldte Triple-E-klasse. Dermed indtager det danske containerrederi påny 1. pladsen som ejer af det største containerskib i den globale containerflåde, som det var tilfældet med Emma Maersk tilbage i 2006. Indtil sommer har franske CMA CGM æren i kraft af containerskibet Marco Polo med plads til 16.000 containere.

Alphaliner: Taktisk spil om Maersk Line 

På Twitter og Maersk Lines egen Facebook-profil er der offentliggjort det første billede af rederiets nye Triple-E, der er under bygning på Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering-skibsværftet i Sydkorea. Skibet bliver ca. 400 meter langt, 59 meter bredt, og har en samlet kapacitet på 18.000 tyvefodscontainere. Hvis disse containere blev placeret på et tog, ville toget være 110 kilometer langt.

Læs ShippingWatch hver dag - gratis i 4 uger

Maersk Line har 20 nye Triple-E skibe på vej.  Det første af i alt seks Triple-E i 2013 leveres i løbet af juli og august, ni skibe følger i 2014 og fem i 2015.

 

Foreløbig har offentligheden kun set tegninger af de nye skibe.  Economy of Scale, Energy Efficiency and Environmentally Improved er definitionen på de tre E'er. Ifølge Maersk Line bliver det verdens mest brændstofbesparende containerskibe, der nogensinde er bygget.

Se flere billeder på Maersk Lines Facebook

 

Følg verdens største containerskib på verdenshavene  

Storskibe i massevis rammer søen i 2013 

Verdens største containerskib er i Europa

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også