Hårdt pressede Cosco forsøger med ratehop

Hapag-Lloyd annoncerede for nylig årets første rateforhøjelse på Asien-Europa, og nu forsøger Cosco også at tvinge raterne op fra midt i marts trods elendige markedsudsigter. 
Foto: Port of Gothenburg
Foto: Port of Gothenburg

Cosco lægger sig nu på hjul på den første bebudede rateforhøjelse i år fra Hapag-Lloyd, og det kinesiske rederi har hårdt  brug for at få hævet rateniveauet på Asien-Europa efter et underskud i størrelsesordenen 1,3 mia. USD i 2012 og 1,7 mia. USD i 2011.

Hapag-Lloyd har per 15. marts 2013 annonceret en rateforhøjelse på 750 USD per teu. Cosco går lidt længere med en rateforhøjelse på 775 USD per teu, skriver Lloyd's Loading List.

Hapag-Lloyd stærkt optimistisk på egen rateforhøjelse 

Nogle redere har været tilbageholdende med at følge Hapag-Lloyd af frygt for, at det mislykkedes. Samtidig har den normale højsæson i og omkring det kinesiske nytår midt i februar hidtil været en skuffelse. Ifølge analysehuset Drewry's World Container Index fra Shanghai til Rotterdam faldt spotraterne med otte procent i sidste uge.

Kæmpetab kan sende Cosco ud af børsen 

Verdens næststørste rederi MSC trak for få dage siden en bebudet rateforhøjelse på 300 USD per teu tilbage i erkendelse af, at markedsvilkårerne ikke tillod dette.

Sejladser på Asien-Europa reduceret med 11 procent   

MSC trækker højsæsontillæg tilbage  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også