Formodet nyt piratangreb ved Vestafrika

Et fransk-ejet tankskib er formodentlig blevet kapret ud for den vestafrikanske kyst, oplyser det Internationale Maritime Bureau.

Formentlig har pirater angrebet og kapret et fransk tankskib ved Elfensbenskysten.

Skibet har 17 besætningsmedlemmer ombord, og måske er kapringen sket efter et forsøg på at stjæle skibets last, skriver TradeWinds.

"Piraterne ser ud til at bevæge sig mod Elfenbenskysten, fordi Nigeria og Benin har øget patruljeringen af Guineabugten," siger Noel Choong, chef for IMB's kontor i Kuala Lumpur ifølge Reuters og giver følgende karakteristik af situationen.

"Situationen i Guineagolfen er ret dårlig lige nu. Der har været tre angreb der i de sidste fem uger," siger Noel Choong og fortsætter:

"Det ser ud til, at de nigerianske pirater spreder sig. Alle disse (angrebne, red.) skibe var tankskibe med gasolielast. De er alle blevet sejlet tilbage til Nigeria for at lade olien af, og så er alle besætningsmedlemmerne blevet befriet."

Det er seneste nyt i udviklingen af pirateriet i Vestafrika, hvor angrebene er blevet flere i de seneste par år. Som ShippingWatch tidligere har beskrevet, er der blevet flere og flere angreb ud fra Vestafrika i takt med, at pirateriet ved Østafrika er gået tilbage.

12 formodede pirater udleveret til retsforfølgelse

Skibsredere om fald i pirateri: Vi skal fastholde presset

Pirateri på laveste niveau i fem år i 2012 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også