Pirateri på laveste niveau i fem år i 2012

Rederier verden over var mindre ramt af pirateri i 2012, end tilfældet har været længe. Det viser nye tal fra International Maritime Bureau. 75 skibe blev angrebet her i 2012 mod 237 i 2011.
AF RITZAU FINANS

Rederier verden over var mindre ramt af pirateri i 2012, end tilfældet har været længe, meddeler International Maritime Bureau, der arbejder for bekæmpelse af alle former for kriminalitet til søs, i en rapport onsdag.

Ifølge IMB var pirataktiviteterne - med 297 angreb mod skibe - nemlig på det laveste niveau i fem år sidste år, særligt på grund af et stort fald i piratangreb ud for Somalias kyst.

I 2011 var tallet på 439 angreb, og dermed faldt antallet med godt 32 pct. i 2012. Særligt i Somalia og Adenbugten, hvor rederierne har haft massivt fokus på sikkerheden, faldt piratangrebene kraftigt. 75 skibe blev angrebet her i 2012 mod 237 i 2011.

Redere: Toppirats karrierestop måske del af opblødning 

På globalt plan blev 174 skibe opbragt, 28 blev kapret, mens der også blev skudt mod 28. Samtidig har IMB registreret 67 forsøg på angreb i 2012.

Antallet af søfolk, der blev taget som gidsler ombord på skibe faldt til 585 personer fra 802 i 2011, fremgår det af rapporten, der også afslører, at 26 søfolk blev kidnappet for at fremtvinge løsepenge, mens seks personer blev dræbt og 32 såret.

Derfor opfordrer IMB - trods tilbagegangen i angreb - fortsat til stor forsigtighed blandt rederierne.

Søfartens Ledere: Gidsler er ikke glemt 

"IMB's pirateri-tal viser en velkommen tilbagegang i kapringer og angreb på skibe. Men besætningerne skal fortsat forblive årvågne, særligt i de meget farlige farvande ud for Øst- og Vestafrika, siger Kaptajn Pottengal Mukundan, leder af International Maritime Bureau, i rapporten.

RITZAU FINANS

Berygtet leder af pirater i Somalia stopper karrieren 

Analysehus: Pirateri mere komplekst i Vestafrika 

Somaliske pirater nærmer sig Hormuz 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også