ShippingWatch

12 formodede pirater udleveret til retsforfølgelse

12 formodede somaliske pirater er netop udleveret til retsforfølgelse i Mauritius, skriver Ritzau. "Vi har sendt et klart budskab til piraterne," siger kontreadmiral Bob Tarrant, øverstbefalende for EU's flådestyrker i området.

12 somaliske formodede pirater er netop udleveret til retsforfølgelse i Mauritius. Det oplyser EU Navfor, EU's antipiratindsats ved de somaliske kyster, skriver Ritzau.

Piraterne angreb et handelsskib i begyndelsen af januar 260 sømil ud for Somalias kyst. EU Navfor oplyser ikke identiteten på handelsskibet, der ved egen kraft undgik kapring, men oplyser, at et samarbejde mellem områdets krigsskibe gjorde, at det lykkedes at tage piraterne til fange.

"Jeg glæder mig over, at de tolv mistænkte pirater er overført til Mauritius med henblik på retsforfølgning. Mauritius er en vigtig partner i kampen mod pirateri i regionen. Vi har sendt et klart budskab til piraterne. EU Naval Force og Mauritius er kontante og engageret i at retsforfølge dem, der angriber skibe på havet," siger kontreadmiral Bob Tarrant, der er øverstbefalende for EU's flådestyrker i området.

Alvorligt stækket

De somaliske pirater er alvorligt stækket, og kapringer af skibe blev halveret sidste år. Det skyldes dels den internationale flådes indsats mod piraterne, og at handelsskibene i stor stil beskytter sig med bevæbnede vagter.

Berygtet leder af pirater i Somalia stopper karrieren 

Ifølge EU Navfor har somaliske pirater i øjeblikket kun fire skibe kapret og i alt 108 gidsler taget til fange.

Blandt de kaprede skibe er det malaysisk flagede fragtskib MV Albedo med 15 besætningsmedlemmer. Det er to år og to måneder siden, det blev kapret den 25. november 2010. De øvrige tre skibe blev kapret i henholdsvis marts og maj 2012.

 

På land holder pirater en række gidsler tilfangetaget. Blandt dem er syv indere, som piraterne - trods aftaler om det modsatte og en klækkelig løsesum - ikke løslod sammen med skibet Asphalt Venture i 2011. De har nu været gidsler i to år og fire måneder.

Analysehus: Pirateri mere komplekst i Vestafrika 

De to danskere, kaptajn Eddy Lopéz og styrmand Søren Lyngbjørn blev sammen med deres fire filippinske kolleger kidnappet fra den danske coaster Leopard 12. januar 2011 og har nu været gidsler i over to år.

Pirateri på laveste niveau i fem år i 2012 

Skibsredere om fald i pirateri: Vi skal fastholde presset 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs