ShippingWatch

Maersk: EU bør sikre overholdelse af miljølovgivning

Det er nødvendigt, at EU er mere skrappe til at håndhæve europæisk miljølovgivning end tilfældet er i dag, skriver Maersk Container Industry.

Foto: Maersk Line

EU bør komme mere på banen med at sikre miljøet, mener Maersk Container Industry, som i en pressemeddelelse opfordrer EU Kommissionen til i højere grad at håndhæve gældende EU-lovgivning om isoleringsskum i containere:

"Det vil komme miljøet til gode, og det vil hjælpe europæisk innovation og miljøinvesteringer," siger Peter K. Nymand, CEO for Maersk Container Industry i en pressemeddelelse.

Den nuværende EU-lovgivning på området forbyder import og markedsføring af kølecontainere, der har betydelig risiko for at skade miljøet eller ozonlaget. Alligevel cirkulerer tusindvis af lige netop den type containere på det europæiske marked på samme betingelser og vilkår som mere miljøvenlige containere, fremgår det af meddelelsen.

Maersk Container Industry har selv udviklet et isoleringsskum, som ikke skader miljø eller ozonlag.

Maersk: Kinesisk containerimport viser tegn på styrkelse

Maersk Line: Containervækst på 5-7 pct. årligt fremover

Maersk Line har mistet stor russisk reefer-kunde 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs