Smedegaard: Nu trækker Kina den globale økonomi op

Handlen ind og ud af Kina lige nu er den mest positive udvikling længe for verdensøkonomien, siger topchefen i A.P. Møller - Mærsk Nils Smedegaard Andersen til den amerikanske tv-station CNN.

Handlen ind og ud af Kina lige nu, er den mest positive udvikling længe for verdensøkonomien, siger topchefen i A.P. Møller - Mærsk Nils Smedegaard Andersen til den amerikanske tv-station CNN.

"For hver container, der kommer ind i Kina, kommer der to ud, og vi ser, at den europæiske eksport til Kina vokser ganske stærkt. Det er faktisk den mest dynamiske udvikling i verden, vi oplever lige nu," siger Nils Smedegaard Andersen til CNN ifølge Tradewinds:

"Vi ved, at levestandarden i Kina vil komme op, og at regeringen i Kina er fokuseret på at øge det indenlandske forbrug."

Ifølge Nils Smedegaard Andersen ser situationen for containermarkedet i øjeblikket anderledes ud, end det var tilfældet i 2012.

"Vi tror hverken på, at vi er på vej ind i en nedtur eller vil se et hurtigt opsving.  Men vi tror, at vi i år vil se samme vækst som i 2012, mere eller mindre, og måske med et bedre andet halvår, end vi havde sidste år. Vi tjener penge, men ikke mange. Så vi forsøger at opbygge paralle aktiviteter af hver deres vigtighed med olieselskabet som det mest etablerede og den største aktivitet, vi har, uden for shipping," siger Nils Smedegaard Andersen, der også ser positive tegn i USA.

Smedegaard: Den globale økonomi holder tempoet 

Smedegaard: Vi driver udvikling i tredje verden 

Smedegaard: Ro på USA og Europa i 2013 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også