ShippingWatch

IEA: Høje oliepriser største trussel mod økonomien

De tårnhøje oliepriser er ikke kun en kæmpemæssig udfordring for den globale shippingindustri. Ifølge det Internationale Energiagentur IEA er de høje oliepriser den største trussel mod verdensøkonomien.

Foto: Casper Dalhoff

De tårnhøje oliepriser er ikke kun en kæmpemæssig udfordring for den globale shippingindustri. Ifølge det Internationale Energiagentur IEA er de høje oliepriser den største trussel mod verdensøkonomien og den største barriere for et opsving ud af krisen.

Olieprisen stiger efter angreb i Algeriet 

Olieprisen (Brent) nåede med en pris torsdag på 115 USD per tønde tæt på det højeste niveau i tre måneder.

"Min største bekymring er olieprisen, der er meget høj i forhold til behovet for en genopretning af den globale økonomi. Den nuværende situation for verdensøkonomien er ikke så lys, som vi havde håbet at se, og de høje oliepriser er i sig selv en stor udfordring," siger IEAs cheføkonom Fatih Birol til nyhedsbureauet Reuters.

Han har ikke noget svar på, om og hvordan bl.a. den vigtige europæiske økonomi, der har væsentlige sideeffekter for vigtige regioner andre steder, kan komme sig i løbet af 2013.

Olien burde være billigere 

Laveste vækst i Kina siden 1999 trods positive tal 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs