ShippingWatch

FE: Dansk indsats mod pirater virker

Forsvarets Efterretningstjeneste offentliggør i dag en trusselsvurdering af piratindsatsen i Somalia, og rederne kan glæde sig over udviklingen, skriver dr.dk.

Somaliske pirater har kun ganske få moderskibe at lave deres togter fra og er derfor nødtvunget til at operere fra landets kyststrækning i små både, lyder vurderingen fra Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i en trusselvurdering. Det skriver dr.dk.

Det er blandt andet den danske indsats med fregatten Ivar Huitfeldt, der har været med til at stække piraternes angreb, mener forsvarsminister Nick Hækkerup (S):

"Det er væsentligt sværere for pirater at kapre skibe. Faktisk er det ikke lykkedes at kapre et skib siden maj sidste år, og antallet af angreb er markant lavere. Den indsats, der er gjort fra det internationale samfund og skibene, virker," siger han til DR Nyheder.

Og den positive udvikling vil fortsætte i 2013, såfremt indsatsen bliver opretholdt, vurderer FE. Nødhjælpsarbejdere på land kan dog risikere at blive mere udsatte, og ifølge Nick Hækkerup, så kan man nok ikke forvente, at piraterne bliver "lovlydige fiskere". Det kræver en helt særlig indsats, som er i gang, understreger han over for DR Nyheder.

Parlament vedtager EU-strategi for Afrikas Horn

Skibsredere om fald i pirateri: Vi skal fastholde presset

Pirateri på laveste niveau i fem år i 2012 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs