ShippingWatch

Parlament vedtager EU-strategi for Afrikas Horn

Europa-Parlamentet har vedtaget en EU-strategi for Afrikas Horn. Et stærkt signal til medlemslandene om fortsat at fastholde piratfokus, mener rederne.

De sidste par år har budt på flere betænkninger om pirateri generelt, men onsdag vedtog Europa-Parlamentet en særlig positiv betænkning om EU's strategi for Afrikas Horn, mener Simon Bergulf, sekretariatsleder i Danmarks Rederiforenings kontor i Bruxelles.

"Det er en klar politisk støtte fra parlamentet til EU's arbejde i dernede, både på søen og på land, og den politiske støtte er vigtigt. Parlamentarikerne sender her et virkelige stærkt signal til deres respektive medlemslande om, at de skal fastholde deres flåde og militære styrker i området," siger han.

Bredt fokus på regionen er vigtig

Betænkningen er udarbejdet af det britiske konservative medlem af parlamentet Charles Tannock, hvis rapport opremser en bred strategi for hele området, som EU bør gennemføre. Og netop betænkningens bredde er ifølge Simon Bergulf vigtig.

Berygtet leder af pirater i Somalia stopper karrieren 

"Løsningen er jo ikke at have militære styrker der for evigt. Løsningen er at give et alternativ til pirateri, og det kan man kun give, hvis man på land har en vis stabilitet, der sikrer, at den somaliske befolkning har et alternativ til at være pirat. Det er derfor rigtig godt, at EU har en bred strategi for Afrikas Horn," siger han.

Betænkningen fokuserer blandt andet på, at medlemslandene fortsat støtter piratindsatsen med overvågnings- og patruljeskibe, udviklingen af retslige systemer, samt hjælper de somaliske myndigheder med at håndtere tilfangetagne pirater.

Download Charles Tannocks rapport her

Skibsredere om fald i pirateri: Vi skal fastholde presset

EU lancerer sikkerhedsprojekt i Guinea-golfen

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs