ShippingWatch

Hapag-Lloyd forsøger med stor rateforhøjelse

Hapag-Lloyd kræver 750 USD pr. teu mere fra marts. De er dermed de første til at hæve raterne på Asien-Europa i denne omgang.

Foto: Hapag-Lloyd

Raterne skal op på Asien-Europa, hvis det skal løbe rundt for containerrederne. Det tager Hapag-Lloyd nu konsekvensen af og hæver fra marts raterne på Asien-Europa med 750 USD. Det skriver Lloyd's List.

I 2012 var Hapag-Lloyd de første til at melde en ratestigning ud på samme rute. Det fik hurtigt konkurrenterne til at følge trop, og inden for 48 timer havde de fleste store containerrater hævet raterne med tilsvarende beløb. Dengang var der der tale om andet end bare et højsæsontillæg, og det samme gør sig gældende nu, skriver Lloyd's List.

Ifølge SCFI-indekset er spotraterne nu på 1.300 USD pr. teu, hvilket er det samme niveau som i marts 2012, hvor rederne lige havde hævet raterne.

SeaIntel: 13.500 teu er den nye standard 

Alphaliner: Skarpt fald i efterspørgslen rammer nu

Asien-Europa-rater på retur trods samlet fremgang 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs