Asien-Europa-rater på retur trods samlet fremgang

Raterne for fragt mellem Asien og Europa faldt i sidste uge, selv om det samlede indeks fra Shanghai Shipping Exchange, Shanghai Containerized Freight Index, gik frem for tredje uge i træk.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Efter to ugers fremgang faldt spotprisen for fragt af en tyvefodscontainer, teu, mellem Asien og Europa nemlig med 69 dollar - eller 4,9 pct. - til 1349 dollar, fremgår det af opdateringen fra Shanghai Shipping Exchange.

Dermed blev der igen sat en stopper fremgangen på den for Maersk Line så vigtige rute.

For fragt mellem Asien og Middelhavet gik det også tilbage i sidste uge - med 45 dollar per teu - mens det var priserne for fragt til USA, der trak det samlede indeks op.

Fra Asien til den amerikanske vestkyst, en rute, der fylder omkring 20 pct. af det samlede indeks, steg raterne med 179 dollar per fyrrefodscontainer, feu, til 2520 dollar, mens prisen for fragt til den amerikanske østkyst steg med 145 dollar til 3670 dollar per fyrrefodscontainer.

Ruterne fra Asien til Europa står for omkring 40 pct. af Maersk Lines volumener, og derfor er ruten særlig vigtig for A.P. Møller - Mærsks containerrederi.

RITZAU FINANS

SeaIntel: Fælles ratehop ligner sund fornuft 

Danske Markets venter fortsatte ratestigninger

SeaIntel: Nu begynder anden runde i storskibsbølge  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også