ShippingWatch

Danske Markets venter fortsatte ratestigninger

Danske Markets eget indeks for containerfragtraterne mellem Asien og Europa viser gode takter. Også Fearnley Securities forventer ny stigning i tal fredag fra Shanghai Shipping Exchanges.

Foto: Hapag-Lloyd

Danske Markets eget indeks for containerfragtraterne mellem Asien og Europa viser gode takter, og banken venter, at raterne vil fortsætte deres stigning. Danske Markets fastholder sin købsanbefaling på aktien med kursmålet 52.000 kr.

"Danske Markets Asien-Europa Container Freight Rate Index steg i denne uge for både spotrater og forventede rater. Den forventede rate om to måneder er nu 1353 dollar per tyvefodscontainer, en stigning på 6 pct. i forhold til sidste uge," skriver Danske Markets i en kommentar torsdag.

Siden starten på det nye år er Shanghai Shipping Exchanges rateindeks også steget pænt, med 200 dollar til 1418 dollar per tyvefodscontainer, i takt med generelle ratestigninger og højsæson op til det kinesiske nytår, skriver Fearnley Securities i sin morgenrapport.

"Vi forventer endnu en stigning i tallene fredag. Det vigtigste for sektoren vil dog være rederiernes evne til at fastholde stigningen på Asien-Europa.Grundet den svage efterspørgsel og overkapacitet på de største handelsruter fastholder vi dog vores negative syn på sektoren og tror at ratestigningerne vil blive kortvarige, skriver Fearnley Securities.

RITZAU FINANS

Alphaliner: Container-aktier op med 18 procent 

Raterne på Asien-Europa stiger solidt 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs