ShippingWatch

Alphaliner: Skarpt fald i efterspørgslen rammer nu

Rederierne på Asien-Europa forventes næsten at halvere deres kapacitet i tiden omkring det kinesiske nytår i februar. Og i det hele taget er udsigterne særdeles dystre de kommende måneder, vurderer Alphaliner.

Foto: World Maritime News

Raterne på Asien-Europa kommer under fornyet pres, når efterspørgslen op til det kinesiske nytår, der falder den 10. februar, dykker voldsomt. Ifølge Alphaliner ventes rederierne at annullere mindst 15 sejladser og reducere kapaciteten med henholdsvis 20 procent og 47 procent i uge 7 og 8.

Rederierne vil i marts genoptage de almindelige ugentlige sejladser, men balancen mellem udbud og efterspørgsel vil formentlig svækkes yderligere, vurderer Alphaliner, der konstaterer, at rederierne fortsat er tilbageholdende med at gennemføre en meningsfuld reduktion i kapaciteten på Asien-Europa, som vil fastholde presset på raterne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs